KUCHNIA,  STREFA MATKI

Truskawkowe placki z bananem!

Dzieci zadowolone z naszych kuchennych eksperymentów domagają się więcej! W taki oto sposób na zakończenie sezonu truskawkowego oprócz JAGLANO – TRUSKAWKOWYCH KULEK powstały placki truskawkowe. Bo czemu nie? Szczerze mówiąc miałam obawy co z tego wyjdzie, ale wyszły pyszne. Dzieci zjadły wszystko! więc testy przeszły na piątkę z plusem. Jeżeli masz ochotę na truskawki zimą można dodać również mrożone truskawki zamiast świeżych. Przejdźmy do przepisu!

SKŁADNIKI!
  • Pół szklanki mąki pszennej,
  • 1 banan,
  • Garść truskawek,
  • 200 g jogurtu naturalnego,
  • 1 jajko (w wersji dla alergika bez jajka)

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Usmażyć małe placuszki ( ok 20 sztuk mi wyszło). Masa pachnie jak koktajl truskawkowy, ale jeżeli komuś się znudziły już typowe koktajle owocowe, wystarczy dodać mąkę, jajko i powstaną pyszne placuszki!

Smacznego!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *